Noutăți

O nouă promoție de masteri în managementul sănătății publice

Zi specială pentru cea de-a 11-a promoție a Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Astăzi, celor 42 de absolvenți le-au fost înmânate diplomele mult așteptate, dar și binemeritate, ce le conferă titlul de master în managementul sănătății publice.

În deschiderea ceremoniei, directorul ȘMSP, Oleg Lozan, prorector pentru implementarea tehnologiilor informaționale și dezvoltare strategică, a menționat că această nouă echipă de manageri vine să fortifice capacitățile sistemului de sănătate și să ofere suport, în special Ministerului Sănătății, în procesul de aliniere la standarde internaționale. „Școala de Management în Sănătate Publică nu este doar clădirea, pereții, oamenii sau manualele... Astăzi, Școala reprezintă un spirit nou, dorință de schimbare și reformare, încredere în forțele proprii și sentimentul de apartenență a unor persoane care gândesc la fel” a mai adăugat profesorul Lozan.

Viceministrul sănătății Liliana Iașan, care se numără printre discipolii ȘMSP, a adresat urări proaspeților absolvenți. „Evenimentul de astăzi încununează atât efortul Dumneavoastră, cât și al pedagogilor care activează în cadrul Școlii. Vreau să vă felicit și vă doresc un lucru simplu, să nu fiți egoiști în cunoștințele pe care le-ați căpătat, ci să le împărtășiți colegilor și mereu să demonstrați că sunteți adevărați manageri”, a mai adăugat viceministrul.

Din numele administrației USMF „Nicolae Testemițanu”, Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ, le-a dorit masterilor mari succese și realizări frumoase. „S-a încheiat un maraton de doi ani de zile de studii intense, maraton în timpul căruia ați obținut vaste cunoștințe în domeniul economiei, dreptului, managementului, comunicării ș.a., care vin cu un puternic caracter aplicativ pentru domeniul sănătății publice”, a menționat prorectorul Cernețchi.  

Din partea echipei Școlii de Management în Sănătate Publică, profesorul universitar Constantin Ețco și conferențiarul universitar Rodica Gramma le-au urat bun venit absolvenților în comunitatea masterilor în managementul sănătății publice și i-au îndemnat să folosească în practică cât mai mult din cele învățate aici.

Masteranzii nu au întârziat să împărtășească din emoțiile trăite, subliniind cât de importantă este această realizare pentru ei. Acum, că au învățat atât de multe despre felul în care funcționează sistemul de sănătate, ei susțin că vor fi mai hotărâți în luarea deciziilor.

La eveniment au participat cadre profesoral-didactice ale USMF „Nicolae Testemițanu”, masteranzi, absolvenți ai Școlii de Management în Sănătate Publică și invitați speciali.

Calendarul Evenimentelor

«Septembrie 2020»
LunMarMieJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Date de contact

Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt 194B
Blocul 4, Chişinău,
Republica Moldova, MD-2004

Tel.  + 373 22 205 205

        + 373 22 209 924

Fax. + 373 22 205 205

E-mail: sph@usmf.md