Noutăți

Profesor Onorific al Școlii de Management în Sănătate Publică: Prințesa Danemarcei și Directorului OMS pentru Europa

Alteța Sa Regală Prințesa Mary Elizabeth a Danemarcei și Zsuzsanna Jakab, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa au vizitat astăzi, 24 noiembrie, Școala de Management în Sănătate Publică (ȘMSP) și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Distinsele personalități au venit să țină câte un discurs pentru masteranzii și absolvenții ȘMSP. În acest context, le-a fost conferit titlul de Profesor Onorific al Școlii de Management în Sănătate Publică pentru merite deosebite în inițierea și promovarea programelor de sănătate publică la nivel internațional, precum și cel de Doctor Honoris Causa al Universității.

Ministrul sănătății Ruxanda Glavan a subliniat că aceste titluri reprezintă cea mai mare recunoaștere a meritelor Alteței Sale Regale și a doamnei director, conferită pe bună dreptate de comunitatea medicală și cea științifică din Republica Moldova. „Aportul în îmbunătățirea și promovarea sănătății în Europa este resimțit și în RM de către fiecare cetățean al țării, datorită reformelor și politicilor implementate cu sprijinul direct al Organizației Mondiale a Sănătății”, a declarat ministrul.    

Prorectorul Oleg Lozan, director ȘMSP, a salutat oaspeții în numele instituției pe care o conduce, subliniind că evenimentul este unul istoric pentru domeniul de educație în sănătate publică: „Această zi va deveni una de referință prin valoarea foarte înaltă pe care o conferiți prin prezența Dvs. aici, în Moldova. Vă suntem profund recunoscători pentru tot ce faceți și tot ce sunteți  pentru că numai cu astfel de personalități domeniul sănătății publice se poate afirma la adevărata lui valoare la nivel mondial”. Directorul a menționat că mândria Școlii sunt cei 249 de absolvenți și cei 46 de mastranzi care studiază în prezent și care reprezintă un potențial considerabil pentru sistemul național de sănătate.

Tradiționalul Bun venit la USMF „Nicolae Testemițanu” le-a fost adresat de Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calității și integrării în învățământ, care a prezentat succint Universitatea - atât repere istorice, cât și ce reprezintă instituția astăzi.

La rândul lor, Alteța Sa Regală și directorul OMS pentru Europa au mulțumit pentru încrederea acordată și pentru titlurile onorifice, care de acum încolo le conferă un statut academic.

Prințesa Mary Elizabeth a Danemarcei a îndemnat masteranzii să profite din plin de oportunitățile oferite în cadrul Școlii alături de profesorii lor, care prin dedicație vin să-i inspire la dezvoltarea sistemului de sănătate. „Instituțiile de instruire puternice sunt o parte vitală a oricărui sistem de sănătate. Aș dori să profit de această oportunitate pentru a-mi exprima respectul pentru munca și dedicația Dvs. în formarea a generații de lucrători medicali și manageri în domeniul sănătății”, a mai adăugat Alteța Sa Regală.

La eveniment au mai participat și Haris Hajrulahovic, reprezentantul OMS în Republica Moldova, Karsten Vagn Nielsen, ambasadorul Regatului Danemarcei în Republica Moldova, Rodica Scutelnic, secretar de stat al Ministerului Sănătății, prorectori, decani, cadre profesoral-didactice, masteranzi și absolvenți ai Școlii de Management în Sănătate Publică, precum și alți oaspeți.

 

Photocredit: OMS

Calendarul Evenimentelor

«Septembrie 2020»
LunMarMieJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Date de contact

Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt 194B
Blocul 4, Chişinău,
Republica Moldova, MD-2004

Tel.  + 373 22 205 205

        + 373 22 209 924

Fax. + 373 22 205 205

E-mail: sph@usmf.md