ȘCOALA DE MANAGEMENT ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ

Şcoala de Management în Sănătate Publică (ȘMSP) este o unitate didactico-ştiinţifică, care activează pe lângă USMF „Nicolae Testemiţanu”.  ȘMSP  activează în baza Statutului, aprobat de către Ministerul Sănătăţii, şi a Regulamentului, aprobat de către Senatul USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Direcţiile principale de activitate ale ŞMSP sunt:

 

  • instruirea în domeniul sănătăţii publice
  • cercetarea ştiinţifică în domeniul sănătăţii publice
  • prestarea serviciilor de consultanţă în domeniul sănătăţii publice
  • efectuarea studiilor epidemiologice, sondajelor sociologice şi altor forme de evaluări a sănătăţii publice.

ŞMSP a fost fondată în anul 2003 de către Ministerul Sănătăţii, cu suportul organizaţiilor internaţionale din domeniu: Biroul de coordonare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Moldova, Fondul Naţiunilor Unite petru Copii (UNICEF) Moldova, Banca Mondială, Fundaţia Soros-Moldova ş.a.

Scopul principal al instituției publice este instruirea, cercetarea şi prestarea de servicii în domeniul sănătăţii publice și managementului serviciilor de sănătate din Republica Moldova.

Activitatea de instruire vizează participarea în procesul de dezvoltare de programe și instruire la toate nivelurile de formare (universitar, postuniversitar și educație continuă) în domeniul sănătăţii publice și managementului serviciilor de sănătate, inclusiv instruirea prin studii de masterat. Alte componente esențiale ale acestei direcții sunt instruirea prin doctorat și postdoctorat în domeniul sănătății publice și managementului serviciilor de sănătate, precum și prestarea servicilor de instruire în metodologiei cercetărilor pentru tot spectrul ale profilului medico-biologic.

Activitatea de cercetare în domeniul sănătății publice și managementului serviciilor de sănătate prevede efectuarea de studii, analize şi proiecte în domeniul sănătăţii publice şi al managementului sanitar, precum şi desfăşurarea de activităţi în domeniul promovării sănătăţii publice.Şcoala de Management în Sănătate Publică participă la elaborarea politicilor de sănătate publică şi politicilor de sănătate în Republica Moldova, promovează  cercetările axate spre studierea sănătăţii populaţiei, a factorilor de risc şi a intervenţiilor cost-eficiente.

Prestarea serviciilor de consultanţă și asistență tehnică în domeniul sănătăţii publice și managementului serviciilor de sănătate, inclusiv la solicitarea diferitor instituții naționale și internaționale este o altă gamă esențială de activități. 

Instituția promovează valorile naţionale şi europene de sănătate publică şi management, implementează standarde, metode și tehnologii educaționale moderne, contribuind astfel la asigurarea calității procesului de instruire, dezvoltarea abilităților manageriale, formarea profesioniştilor, capabili să facă faţă noilor cerinţe ale sistemului de sănătate.

În realizarea obiectivelor stabilite, Școala de Management în Sănătate Publică colaborează cu diverse instituții naționale și internaționale în domeniu.

Calendarul Evenimentelor

«Septembrie 2020»
LunMarMieJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Date de contact

Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt 194B
Blocul 4, Chişinău,
Republica Moldova, MD-2004

Tel.  + 373 22 205 205

        + 373 22 209 924

Fax. + 373 22 205 205

E-mail: sph@usmf.md