CUVÂNT DE SALUT DIN PARTEA DIRECTORULUI

Factorul uman constituie cea  mai mare bogăție a oricărui sistem de sănătate, iar dezvoltarea performanțelor resurselor umane este un obiectiv urmărit de toate țările cu economii dezvoltate sau în tranziție.

Actualmente, în domeniul sănătății publice persistă încă multe semnale de alarmă, provenite din starea de sănătate a populației, calitatea și accesibilitatea serviciilor de sănătate, deficitul personalului medical din țară, infrastructura și echiparea nesatisfăcătoare, formarea insuficientă a personalului implicat în managementul sistemului de sănătate etc. Parcurgem o perioadă a provocărilor și, pentru a atinge toate scopurile propuse, este necesar de a mobiliza tot potențialul uman autohton, inclusiv de a îmbunătăți capacitățile și competențele în managementul sănătății publice. Or, performanța unei instituții publice și chiar a unui sistem de sănătate, în intregime, este stabilită în funcție de modul în care resursele umane, materiale, informaționale și financiare sunt utilizate adecvat pentru a realiza obiectivele propuse la nivelul așteptărilor beneficiarilor de servicii. Pentru aceasta managerii au nevoie de abilități și cunostințe specifice, care pot fi oferite numai prin instruiri suplimentare. Doar avînd anumite calități și o formare profesională adecvată, un specialist va putea realiza un management corect și eficient, fiind sensibil și receptiv la toate aspectele acestui domeniu complex.

Suntem ferm convinși, consolidarea potențialului uman în domeniul managementului sănătății publice este o investiție sigură în dezvolta­rea continuă și fructuoasă a intregului sistem de sănătate din Republica Moldova, iar faptul că instituția noastră a castigat o imagine și prestație europeană prin obținerea statutului de membru cu drepturi depline al Asociației Europene a Școlilor de Sănătate Publică (ASPHER) este mai mult decît o carte de vizită și ne oferă posibilitatea de aliniere la toate standardele din regiune. De asemenea, inspiră optimism relațiile fructuoase de colaborare, stabilite între Școala de Mana­gement în Sănătate Publică din Republica Moldova și instituțiile similare din Franța, SUA, Israel, România, Lituania etc.

Calendarul Evenimentelor

«Septembrie 2020»
LunMarMieJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Date de contact

Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt 194B
Blocul 4, Chişinău,
Republica Moldova, MD-2004

Tel.  + 373 22 205 205

        + 373 22 209 924

Fax. + 373 22 205 205

E-mail: sph@usmf.md